header border

Broodje pulled pork met aioli van knoflook

|
 Hoofdgerecht    

Ingrediënten

Varkenschouder:

 

Een varkensschouder ongeveer 1,5 tot 2 kilogram • Zout • Peper • Je favoriete barbecuesaus (Heinz, Jack Daniels, Remia) • Hamburger broodjes

 

Voor de aioli:

 

230 gram mayonaise • 1 theelepel gehakte knoflook (ongeveer 1 teentje knoflook)  • 2 snuifjes zwarte peper  • 1 eetlepel citroensap of witte wijnazijn • 1 eetlepel gehakte bieslook

Bereiding

  1. Strooi flink wat zout, peper en knoflookpoeder over de varkensschouder.
  2. Neem een borstel en smeer het varkensvlees in met je barbecuesaus.
  3. Indien je een slowcooker hebt, plaats het varkensvlees hierin en kook het op een lage stand gedurende 8 uur (of een hogere stand gedurende 4-5 uur).
  4. Indien je geen slowcooker hebt, gebruik dan een braadpan en plaats het stuk vlees gedurende 8 uur in de warmeluchtoven, die je op 100 graden zet.
  5. Verwijder de schouder van het varkensvlees en verwijder eventueel overbodig vet.
  6. Het belangrijkste aan pulled pork is het ‘versnipperen’ van het vlees. Met twee vorken kan je het zachten vlees in stukken trekken. Doe het niet teveel, zorg dat je lekkere stukjes varkenvlees tussen je broodje hebt.
  7. Voeg ongeveer 130 gram barbecuesaus toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
  8. Om de aioli te maken, voeg je alle ingrediënten toe aan een kom en meng je ze.
  9. Rooster ondertussen de hamburger broodjes in de oven op 190 graden een paar minuten tot ze knapperig zijn.
  10. Eens de broodjes klaar zijn kan je er telkens een tweetal lepels varkensvlees tussen leggen, samen met 1 à 2 theelepels aioli.
  11. Smakelijk!

Recept via stuckonsweet.com

Terug naar overzicht

Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken

boodschappenlijst afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!

Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)

recept doorsturen
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.

Sharing is caring
Delen op sociale media

social share
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...

Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving

dealer locator
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.