header border

Tip voor het bereiden

van Slagersvarken

  • Hoe krijgt het vlees een knapperige buitenkant en een malse binnenkant? Slagersvarken bak je best door het vlees op een hoog vuur te laten schroeien in hete gesmolten boter. Zodra het vlees een bruin korstje heeft, mag je het vuur lager zetten.

Tip voor het bewaren

van Slagersvarken

  • Rauw varkensvlees blijft vier maanden goed in de diepvriezer, Slagersvarken mag je dus zeker invriezen.

Tips voor het ontdooien

van Slagersvarken

  • Producten ontdooien uit de diepvries moet langzaam. Laat het vlees al één dag voor gebruik ontdooien in de koelkast in de oorspronkelijke verpakking waarin het vlees is ingevroren. Zo kan het vlees de vleesjus geleidelijk opnemen waardoor het lekker sappig blijft.
  • De ontdooitijd van de Slagersvarken producten is afhankelijk van de grootte. Bij kleine stukken vlees, zoals varkenslapjes, kan het ontdooien 5 tot 6 uur in beslag nemen. Bij grote stukken vlees moet je rekenen op ongeveer 12 tot 15 uur ontdooitijd.
  • Kleinere stuken vlees kunnen in de microgolfoven worden ontdooid, maak het vlees dan wel meteen verder klaar. Ontdooien in een microgolfoven gaat snel maar heeft invloed op de kwaliteit van het vlees. Je laat het vlees best op de traditionele manier ontdooien in de koelkast.
  • Grotere stukken vlees laat je best niet in de microgolfoven ontdooien, dan wordt de buitenkant gaar en blijft de binnenkant bevroren.
  • Vlees ontdooien in warm water of op de verwarming, is geen goed idee. Het verliest dan veel vocht en kan daardoor snel bederven.
  • Geopende of niet-verpakte producten zijn maximaal twee dagen goed in de koelkast, bereid vlees eet je best binnen de vier dagen op.
  • Bewaar geen restjes barbecuevlees dat je uit de koelkast gehaald hebt, dat vlees heeft te lang in de warmte gelegen en kan sneller bederven.
  • Om te weten of vlees bedorven is, moet je goed op de geur letten. Vlees heeft een redelijk neutrale geur, je zal het duidelijk kunnen ruiken als het over datum is.