Krokante varkenskotelet met witte koolsalade
|
15 min.
4 pers.
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 varkenskoteletten • 500 g witte kool • 1 citroen • Enkele takjes rozemarijn • Enkele takjes tijm • 1 ei • 100 g geraspte Parmezaanse kaas • 80 g vers broodkruim • 60 g bloem • 1/2 dl witte wijnazijn • 2 el olijfolie • Peper en zout
Bereiding
- Bereid eerst de koolsla. Verwijder de harde kern van de kool en snijd de groente in flinterdunne snippers. Giet de witte wijnazijn en de olie erbij en kruid met peper en zout. Snijd zeste van de citroen. Laat de koolsalade even rusten in de koelkast.
- Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, hak fijn en meng de kruiden onder het broodkruim.
- Zet een diep bord klaar met de bloem, nog één met het losgeklopte ei en nog een met het gekruide broodkruim. Wentel de varkenskoteletten eerst in de bloem. Klop goed af en wentel vervolgens in het losgeklopte ei en tot slot in het broodkruim.
- Zet een anti-kleefpan op het vuur met de olijfolie en bak de varkenskoteletten gaar en goudbruin gedurende 7 à 9 min lange beide zijden.
- Werk de witte koolsla af met de geraspte Parmezaanse kaas en serveer deze bij de varkenskoteletten.
Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!
Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.
Sharing is caring
Delen op sociale media
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...
Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.