header border

Engelse pork pie

|
     

Ingrediënten

250 gr bloem • 1 thl zout • 40 gr boter (kamertemperatuur) • 2 eieren • 5 ml water • 150 gr gekookte ham • peterselie naar smaak • 1 klontje boter • 1 el bloem • 5 ml witte wijn of sherry • 1 ui • 300 gr gehakt • een scheutje slagroom • 1 teentje knoflook • zout • peper • nootmuskaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Kneed de bloem, boter, eieren, water en zout tot een soepel deeg (eventueel met hulp van de keukenmachine).
  3. Maak van het deeg een bal, verpak deze in huishoudfolie en laat minimaal 1 uur rijzen in de koelkast.
  4. Snij intussen de ham in kleine blokjes en vermeng de gehakte peterselie met de ham.
  5. Snij de ui klein en pers de knoflook.
  6. Kneed het gehakt met het scheutje slagroom en ei door elkaar. Schep de ui, knoflook, nootmuskaat, zout en peper door het mengsel.
  7. Roer de ham, peterselie en witte wijn door elkaar.
  8. Vet een kleine springvorm in met wat boter. Bestuif met bloem en klop de overtollige bloem uit de springvorm zodat de pastei straks niet kan aanbranden.
  9. Bestuif het (schone) aanrecht met bloem en rol de bal uit tot een dunne lap. Snij een 'dekseltje' uit de lap deeg ter grootte van de springvorm. Bekleed met de rest van het deeg de springvorm.
  10. Vul de pastei met de vleesvulling. Leg daarna het 'deksel' van deeg op de pastei en druk de randen goed aan. Je kan de randen versieren door ze te laten kartelen.
  11. Boor in het midden een gat (met bijvoorbeeld een mes of een kleine appelboor).
  12. Klop het andere ei los en bestrijk de bovenkant van de pastei ermee.
  13. Zet de pastei in het midden van de oven en bak ongeveer 1 uur gaar Het lekkerste is om het pasteitje warm te eten, maar koud kan ook!

Smakelijk!

'Geraadpleegd van http://thingsyoulovetoeat.blogspot.com/2013/03/recept-voor-engelse-pork-pie.html'

Terug naar overzicht

Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken

boodschappenlijst afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!

Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)

recept doorsturen
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.

Sharing is caring
Delen op sociale media

social share
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...

Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving

dealer locator
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.