header border

Chinese wok met varkensvlees

|
 Hoofdgerecht    

Ingrediënten

2 eetlepels sojasaus • 1 eetlepel bruine suiker • 2 knoflookteentjes, geplet • 1 eetlepel gember, fijn geraspt • 800g slagersvarken spareribs • 1 eetlepel pinda-olie • 1 bos paksoi, de losse bladeren • 2 lente-uitjes, in stukjes van 5 cm gesneden • Gestoomde langkorrelige rijst, klaar om te serveren • 1 lange rode chili peper, in plakjes gesneden

Bereiding

 

  1. Meng de sojasaus, suiker, knoflook en gember in een kleine kom. 
  2. Neem keukenpapier en dep de spareribs af zodat ze droog zijn.
  3. Snijd de spareribs in stukken van 2 cm, diagonaal langs de botten.
  4. Doe de ribbetjes in een kom en meng ze met de helft van het sojasausmengsel.
  5. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur.
  6. Roerbak de ribbetjes, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Voeg de paksoi toe en kook 2 minuten.
  8. Voeg het resterende sojasausmengsel en de lenteui toe en roerbak het geheel nog 1 minuut.
  9. Doe de stukjes chili op de rijst en serveer het als bijgerecht.

Recept via taste.au.com

Terug naar overzicht

Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken

boodschappenlijst afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!

Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)

recept doorsturen
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.

Sharing is caring
Delen op sociale media

social share
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...

Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving

dealer locator
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.
Slagersvarken

Deze site maakt gebruik van cookies om u de beste ervaring op onze site te garanderen.
Meer informatie

Instellingen