header border

Balletjes van kruidig varkensgehakt

|
 35 min.  4 pers.  Aperitief

Ingrediënten

1/2 kg varkensgehakt • 1 ei • 50 g paneermeel • 2 teentjes knoflook • 1 handvol tuinkruiden: 10 g koriander • 10 g peterselie • 10 g munt • 2 dl Yoghurt • 1 kl ras-el-hanout (Marokkaanse kruidenmengeling) • 1 kl honing • 1 potje humus (kant-en-klaar) • 2 el olijfolie • Peper en zout

Bereiding

  1. Pel de teentjes knoflook en snipper fijn. Spoel de tuinkruiden en snipper fijn.
  2. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met peper en zout en voeg de knoflook, de helft van de tuinkruiden en de ras-el-hanout.
  3. Kneed goed en vorm er kleine balletjes van zo’n 3 cm doorsnede van. Dek af met een vel vershoudfolie en zet even in de koelkast.
  4. Bereid ondertussen de Yoghurt-dip. Meng hiervoor de resterende tuinkruiden onder de Yoghurt en knijp er wat honing bij. Meng goed.
  5. Zet een pannetje op het vuur met de olijfolie en bak de balletjes rondomrond gaar en krokant.
  6. Serveer de balletjes warm of lauw met de Yoghurt-dip en de humus.
Terug naar overzicht

Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken

boodschappenlijst afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!

Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)

recept doorsturen
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.

Sharing is caring
Delen op sociale media

social share
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...

Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving

dealer locator
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.
Slagersvarken

Deze site maakt gebruik van cookies om u de beste ervaring op onze site te garanderen.
Meer informatie

Instellingen