header border

Geroosterde varkensribbetjes gemarineerd in citrusvrucht met witlof

|
 45 min + 1u15 rust in de oven + 1 nacht rusten  4 pers.  Hoofdgerecht

Ingrediënten

2 volledige varkensribben • 8 stronkjes witloof • 6 tenen knoflook • 2 limoenen • 2 sinaasappelen • Enkele takjes basilicum • 2 el sesamzaadjes • 2 el venkelzaadjes • 10 kardemomzaadjes • 2 kl gemberpoeder • 1 dl olijfolie 2 el boter • Peper en zout

Bereiding

  1. Schil zeste van de sinaasappelen en de limoenen en pers de vruchten vervolgens uit. Houd een beetje van de sinaasappelzeste apart voor de bereiding van het witloof.
  2. Schik de ribbetjes in een diepe schaal en overgiet met het vruchtensap. Bestuif met het gemberpoeder. Verdeel de overige zestes, de kardemomzaadjes, de venkelzaadjes, de takjes basilicum erover en giet er de olijfolie over. Dek af met een vel vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.
  3. Haal de ribbetjes 2 uur voor je ze bereid uit de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en zout. Zet een pan op het vuur en korst de ribbetjes op een hoog vuur rondomrond bruin.
  6. Neem een ovenschaal en schik de ribbetjes erin. Besprenkel met olijfolie en gaar de ribbetjes verder in de oven gedurende 1u15 min. ongeveer. Overgiet de ribbetjes regelmatig met het braadvocht.
  7. Maak het witloof schoon. Zet een pan op een zacht vuur met een klontje boter en schik er de stronkjes witloof in. Voeg een scheutje water toe en kruid met peper en zout. Gaar de stronkjes witloof onder een deksel gedurende ong. 15 min.
  8. Haal de ribbetjes uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder een vel aluminiumfolie. Schik de ribbetjes op een mooie schaal en serveer er het witloof bij. Bestrooi met de sesamzaadjes en de resterende sinaasappelzeste.
Terug naar overzicht

Vergeet uw lijstje niet
Boodschappenlijstje afdrukken

boodschappenlijst afdrukken
Het overkomt ons allemaal wel eens. Na een lang bezoek aan de winkel begint u aan het eten en ja hoor... u bent de boter vergeten!

Zelf geen kok?
Stuur recept naar uw vriend(in)

recept doorsturen
U bent een vleesliefhebber, maar wanneer je zelf probeert te koken bak je er niets van? Nodig jezelf ergens uit en stuur alvast het recept door.

Sharing is caring
Delen op sociale media

social share
Toon aan je vrienden dat je hen graag hebt en deel dit prachtig recept met hen! Wie weet wordt je al snel uitgenodigd...

Slagersvarken dichtbij?
Zoek slagers in uw omgeving

dealer locator
Met onze “In uw buurt” zoekfunctie kan u alle slagers terugvinden die Slagersvarken aanbieden.
Porc Tradition Boucher

Ce site utilise des cookies pour vous garantir la meilleure expérience sur notre site.
Plus d'infos

Régler